Pasaulyje vis dar labai didelė problema – maisto švaistymas ir netvarus gyvenimo būdas. Per metus net 1/3 maisto yra iššvaistoma, daugiausia namų ūkiuose, todėl labai svarbu šeimas mokyti naujų įpročių: skatinti planuoti savo racioną ir apsipirkimus, tausoti produktų atsargas, protingai jas naudojant, bei išmesti kuo mažiau maisto likučių.

Prasidėjus naujiems metams, siekdami pokyčių, pateikiame keletą patarimų, kurie Jums padės ne tik ugdyti naujus įgūdžius, bet ir sumažinti maisto likučių kiekį virtuvėje. Kviečiame peržiūrėti Vilniaus visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau”  komandos sukurtą  vaizdo įrašą  apie tvarumą ir mažais žingsneliais pradėti savo šeimoje ugdyti sveikatai ir visatai palankesnius įgūdžius kartu!

Virtuvė be maisto atliekų (rekomendacijos)

6 žingsniai virtuvės be maisto atliekų link (atmintinė)
Skip to content