Klimato kaita virtuvėje

Kodėl apskritai verta sukti galvą dėl nesuvalgyto maisto ?

Pasaulyje pagaminama tiek, kad kiekvienas planetos vyras, moteris ir vaikas galėtų būti sotūs. Tačiau kone trečdalis kasmet pagaminamo maisto iššvaistoma, tuo metu daugiau nei 840 milijonų žmonių alksta ar neturi pakankamai maisto.

Maisto atliekos- vandens švaistymas: pavyzdžiui, mažam mėsainiui pagaminti reikia 2400 litrų vandens !  Vis daugiau maisto pas mus atkeliauja iš šalių, kurių vandens atsargos

menkos arba jau visai išsekusios.

Švaistomo maisto gamintojai naudoja pesticidus ir kitus chemikalus. Dėl pesticidų nyksta bitės, net paukščiai ir kiti laukiniai gyvūnai.

Išmestos maisto atliekos išskiria metano dujas, kurios smarkiai veikia klimatą.

Dėl klimato kaitos nyksta augalai ir gyvūnai, kyla jūrų vandens lygis, migruoja žmonės.

Gaminant palmių aliejų, kuris naudojamas įvairiausiems maisto produktams, kai kuriose šalyse kertami tropiniai miškai. Daugybė kitų gyvūnų lieka be namų. O didžiulė dalis maisto atsiduria sąvartyne.

Skip to content